Sådan kan du bruge krydsfiner i din indretning

Krydsfiner bliver ofte forbundet med et byggemateriale. De senere år har krydsfiner dog bevæget sig mere og mere ind i de danske hjem. Krydsfiner er flere lag træ, som er limet sammen oven på hinanden. Det har nogle unikke egenskaber, når det kommer til at give et råt udtryk i hjemmet. I denne artikel kommer vi med nogle gode tips til, hvordan du kan bruge krydsfiner derhjemme i din indretning.

Som bordplade til spisebordet eller på kontoret

Et af de klart mest oplagte steder at bruge krydsfinér er på spisebordet eller på kontorbordet. Ønsker du et råt udtryk i dit design og noget lidt anderledes end alt det, som vennerne har, så er dette en glimrende mulighed. Det gode ved krydsfiner er, at de findes i mange forskellige størrelser og tykkelser. Du kan enten ligge pladen oven på dit nuværende bord eller købe nogle bukke. Ønsker du ikke det rå udseende, kan pladen også males eller blive bejset.

Brug krydsfiner som reoler eller hylder

Det gode ved krydsfiner er, at det er rigtig nemt at tilpasse til egne behov. Uanset størrelsen på din bogreol eller dine hylder kan du tilpasse det, så det matcher dine krav. Du kan både lave mindre hylder såvel som lange. Det samme kommer, når det gælder en bogreol. Krydsfiner gør det muligt for dig at tilpasse det præcis, som du har lyst til.

Rumdeler

Da krydsfiner fås som store plader, er det også oplagt at benytte som rumdeler. Det kan være i såvel store som mindre rum. Mal præcis som du har lyst til, og så har du en fremragende rumdeler. Noget af det fede ved at bruge krydsfiner som rumdeler er, at det rå i træet som årerne kommer frit frem og giver lidt kant til rummet.

Lav en sofa med krydsfiner

Det fede ved at lave en sofa med krydsfiner er, at det ligner sofaen bliver indbygget i væggen. Du kan lave den præcis, så den passer indtil dine rum. Maler du træet og kombinere med nogle fine puder, kan du faktisk have en både flot og komfortabel sofa. Du kan også lave denne slags sofa på terrassen. Det gør mange med paller.

Som bænk til spisebordet

Et sidste godt indretningsråd når det kommer til krydsfiner er at lave en bænk til spisebordet af krydsfiner. Dette kan give en fed effekt, hvis dit spisebord for eksempel også er af krydsfiner. Du kan både lave en lang bænk eller mindre stole.

Som du kan læse, er der rigtig mange måder, hvorpå krydsfiner kan bruges i indretningen. Det er blot med at være kreativ. Materialet er nemt af arbejde med!