Tænk, før du handler med pengene

Vi kender det alle sammen – pengene er få eller sluppet helt op, og så er vi alle tilbøjelige til at søge derhen, hvor vi ved, vi kan komme til flere penge. Vi kan nemlig tage et lån.

Hvorfor det kan være trængt med penge i hverdagen

Normalt når man går og passer sin hverdag; sin skole eller sit arbejde, har man naturligvis et behov for nogle ting, som ethvert menneske har. Vi har efterhånden alle lært, at man kommer til intet gratis, og alle de ting, vi har brug for, må vi altså nødvendigvis betale for på den ene eller den anden måde. Det betyder også, at man, hvis man har mange eller store behov – eller få midler – hurtigt kan komme i vanskeligheder, når det kommer til penge. Det er ingen skam, at man har svært ved at holde styr på økonomien, og specielt ikke, hvis man for eksempel er under uddannelse, eller hvis man står på et vanskeligt eller skelsættende sted i livet – det kunne være, man skulle have et barn, at man skulle giftes, eller at man skulle flytte i nyt hus eller lejlighed.
Under alle omstændigheder er det at være i knibe intet nyt for noget menneske her på Jord. Alle kender vi til at have for få midler til at opnå, hvad vi ønsker. Om det er kommet til os i den ene eller den anden form er for så vidt irrelevant, idet man har forstået og oplevet grundessensen af det at mangle.

Overvej at tage et lån, man pas på, før du handler

Hvis man kommer til kort, når det kommer til økonomien, og man altså ikke har penge nok til, hvad man står for at skulle anskaffe sig, kan det være en fornuftig – og nogle gange nødvendig – beslutning at tage et lån. Dog er det vigtigt altid at huske at tjekke op på, hvad det er for et lån, man går ind på, så man ikke ender i en endnu surere situation end den, man startede med at være i. Mange pengeinstitutter, der lokker med hurtige og såkaldt ”billige” lån, får dig ofte til at gå direkte ind i løvens hule, hvor du vil være fanget i ualmindeligt høje renter og gebyrer, som vil lede dig ud på dybere vand, end hvad du højst sandsynligt nogensinde har været. Det skal dog nævnes, at det naturligvis sagtens kan lade sig gøre at tage et lån, der på sin vis er fordelagtigt for dig, hvis ikke pengeinstituttet eller banken sætter for høje renter eller månedlige opkrævninger set i forhold til, hvad du finansielt set har mulighed for at indfri.