Gør din træterrasse sommerklar

Har du en træterrasse vil du helt sikkert også have, at den står snorlige, når det er godt vejr. Både for ens egen skyld, men også når der kommer gæster. Vi gennemgår i denne artikel, hvordan du bedst behandler din træterrasse og gør, så den står snorlige til sommeren.

Tjek søm og skruer efter

Skruer og søm kan godt bevæge sig lidt i løbet af året, når træet giver sig. Derfor bør du starte med at gå dine søm og skruer efter. Har du et søm der stikker for langt op, kan du slå dig på det. Det kan være rigtig farligt. Få skruet løse skruer fast og bank de løse søm ned igen med en hammer. Det er vigtigt at få gjort dette, inden du går videre til rensningen af din terrasse.

Rensning af terrassebrædder

Inden du giver din træterrasse træbehandling, skal du have renset terrassebrædderne. Med det meget omskiftelige vejr vi har herhjemme, kan terrassebrædder til tider være udsat for meget voldsomt vejr. Når du skal rense dine terrassebrædder, bør du gøre brug af trærens samt en skurebørste. Husk altid at bruge en trærens, som dit træ kan tåle. Der kan godt være lidt forskel i, hvilken type træ trærens er egnet til. Det er hårdt arbejde, og der skal skrubbes igennem. Når du har været igennem det manuelle arbejde, kan du gå efter med en højtryksrenser. Har du ikke andet, kan du bruge en vandslange. Under renseprocessen er det godt at have lidt sandpapir ved hånden, hvis du oplever steder, hvor terrassebrædderne har fået en meget ru overflade. Læs mere om terrassebrædder på terrassebrædder.dk

Er der gået råd i træet?

Når du alligevel er i gang med det helt store serviceeftersyn af din træterrasse kan du lige så godt tjekke, om der er gået råd i noget af træet. Hvis der er det, skal det behandles med mindre brædderne skal udskiftes. Råd i træ spreder sig hurtigt, så derfor handler det om at få det stoppet i tide.

Behandling med træbeskyttelse

Når du har renset terrassebrædderne, vil årerne i træet være åbne. Det er et godt tidspunkt at give træet træbeskyttelse på. Sørg dog for at træet er helt tørt. Det må ikke være fugtigt, da det ikke giver den hensigtsmæssige effekt. Du kan nu påføre træbeskyttelse på din terrasse. Brug endelig godt med olie.

Det er vigtigt, at du her er opmærksom på, hvilken træsort din træterrasse er lavet af. Sørg altid for at gøre brug af træbeskyttelse, der er velegnet til træsorten på dine terrassebrædder.

Som du kan læse, er der en del arbejde der skal gøres. Derfor skal man i hvert fald sætte en dag af til at behandle sin træterrasse.